Det digitala hemmet

Brukar du vända och gå hem igen för att du vill vara helt säker på att du verkligen låste dörren? Eller släckte lamporna? Eller stängde av spisen? Tänk om det skulle räcka med att plocka upp mobilen för att försäkra sig om att allt är som det ska. Ett digitalt hem är ett smart hem, och nu är det tillgängligt för alla.

Fördelarna med smarta hem är många och möjligheterna blir allt fler. Du kan ställa in dammsugaren så att den dammsuger medan du är på jobbet. Kontrollera om hunden verkar må bra när ni inte är tillsammans. Höja volymen på stereon utan att resa dig från soffan. Många av de här funktionerna kan du styra med din mobil, eller med din röst om du har försett hemmet med ”smarta högtalare”.

Det smarta hemmet bidrar helt enkelt till ett bekvämare liv. Samtidigt kan den nya teknologin hjälpa dig att minska din energiförbrukning och öka säkerheten i ditt hem. Du väljer själv vad du vill digitalisera. Vill du göra hemmet mer energisnålt eller bekvämt? Det gör alla smarta hem helt unika, eftersom de anpassas efter användaren och inte tvärtom.

Enkelt att komma igång

Att bygga ett smart hem är enklare och billigare än många tror. Det enda du behöver är hemmets befintliga internetuppkoppling för att ansluta olika enheter till nätverket. En enhet kan till exempel vara en mobil, kaffebryggare, TV eller lampa. Vissa väljer att köpa ny smart utrustning, andra väljer att digitalisera sin nuvarande med hjälp att smarta tillbehör. Det behöver därför inte bli dyrt att göra hemmet smartare. Du kan till exempel omvandla din gamla TV till en smart TV – bara du har rätt tillbehör. Idag erbjuder de stora elektronikkedjorna enkla och prisvärda lösningar. Ofta är det enda som krävs en smart plugg, grenkontakt eller sensor för att koppla upp enheterna mot nätverket. Om du undrar vilka tillbehör som passar din elektronik kan du vända till en elektronikkedja. De är uppdaterade på marknadens senaste lösningar och brukar dessutom vara väldigt hjälpsamma.

Digitalisera i din takt

Om du är sugen på att digitalisera ditt hem behöver du inte byta ut allt på en gång. Börja med att gå till din närmaste elektronikbutik och be om hjälp. De flesta uppdaterar sina hem stegvis, så se över vad som skulle underlätta din vardag och vad du har för alternativ. Det kan vara så enkelt som att koppla högtalaren till mobilen eller något mer avancerat som att sätta in smarta lås för att göra hemmet säkrare mot inbrottstjuvar. Om du ska flytta in i en Veidekkebostad kommer digitaliseringen av hemmet gå smidigt. Tack vare att våra bostäder är nybyggda är det många gånger enkelt att komma igång. Men vad du vill göra med ditt smarta hem är alltid upp till dig. Varför välja ett hem från Veidekke?

Produkttips för nybörjaren

Vi har valt ut några produkter till dig som vill komma igång och skapa ditt eget smarta hem, men är osäker på hur och var du ska börja. Dessa produkter kräver inte någon annan smart utrustning för att användas och är därför perfekta att starta med. Samtidigt ger de dig alla förutsättningar för att du ska kunna bygga vidare på ditt smarta hem i framtiden.

Google Home Mini

En smart högtalare med inbyggd Google Assistent. Du kan till exempel fråga högtalaren om vädret, be den att sätta på din favoritlåt eller höra om det är mycket trafik på E4:an idag. Några prisexempel på Google Home Mini.

Chromecast

Trådlös mediaspelare som ansluter mobilen eller surfplattan till TV:n. Chromecast kombinerar det bästa av två världar – mobilens streaming-möjligheter och TV:ns ljud och bild. Några prisexempel på Chromecast.

WiFi smartplug

Smartplugg som hjälper dig att styra belysning och elektronik med mobilen. Pluggen placeras enkelt i eluttaget och därefter kopplar du in valfri apparat. Några prisexempel på WiFi smartplugs.

/Lycka till!

Fler artiklar

 • Vad är ett smart hem?

  Ända sedan digitaliseringen tog fart har begreppet smarta hem florerat. Ofta menar man då en bostad där allt från lampor till säkerhet sköts med någon form av automatik. Men är det verkligen allt ett smart hem är?

  Läs mer
 • Varför välja ett hem från Veidekke?

  Vi jobbar för att underlätta din resa från första intresse till inflyttning. Vi tror på en kombination av vår erfarenhet inom bostadsutveckling och dina önskemål och idéer kring hur du vill leva. Tillsammans med dig utvecklar vi ditt nya hem så att ditt livs största affär också blir ditt livs bästa.

  Läs mer
 • Vanliga frågor om nyproduktion

  Om du inte har köpt nyproduktion tidigare har du säkert många frågor, det märker vi dagligen i vår kundkontakt. Här har vi därför svarat på de allra vanligaste frågorna.

  Läs mer