Veidekke garanterar

För att du ska känna dig trygg vid såväl köpet som en lång tid framöver ingår flera värdefulla garantier, som skyddar och underlättar för dig som köpare.

Vad har jag för garantier?

 • Förskottsgaranti
  Detta är en bankgaranti som försäkrar dig om att du får tillbaka ditt inbetalda förskott om projektet mot förmodan inte blir av.
 • Rätt till frånträdande av förhandsavtal
  Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Du har rätt att frånträda förhands- avtalet om bostaden inte upplåts med bostadsrätt senast vid tillträde, eller om de insatser och avgifter som skall betalas för bostadsrätten är väsentligt högre än vad som angivits i kostnadskalkylen och förhandsavtalet.
 • Fullgörandeförbindelse
  Vårt moderbolag, Nordr Group, går i god för att vi på Veidekke Eiendom fullgör våra byggprojekt (d.v.s. att vi fullgör totalentreprenaden mot bostadsrättsföreningen).
 • Entreprenadgaranti
  Bostadsrättsföreningen har en femårig entreprenadgaranti, räknad från godkänd slutbesiktning med en efterföljande femårig ansvarsperiod för dolda fel. Alla vitvarorna i bostaden har dessutom minst två års garanti.
 • Garantier för osålda bostadsrätter
  Om det skulle finnas några bostäder som är osålda när du och dina grannar flyttar in, täcker Veidekke Eiendom månadsavgifterna för de osålda bostadsrätterna. Vi tar också ansvar för försäljningen av dessa. Osålda bostadsrätter förvärvas av Veidekke Eiendom senast sex månader efter färdigställande.


  Utöver Veidekkes garantier finns vårt omfattande Trygghetspaket.
  Vill du veta mer kring Tryggt köp och dess försäkringar? Läs mer här.
Alla vitvarorna i bostaden har dessutom minst två års garanti.

Mer att läsa

 • Trygg BRF

  Ett bostadsköp är en av de största affärerna du gör i livet. Därför vill vi att du kan göra ditt köp i lugn och ro och under trygga former. Som stöd för dig har vi, tillsammans med ett flertal andra stora bostadsaktörer, tagit fram kvalitetsmärkningen Trygg BRF.

  Läs mer
 • Veidekke Tryggt köp

  När du köper en nyproducerad bostad av oss ingår ett helt trygghetspaket för dig som bostadsköpare.

  Läs mer
 • Vanliga frågor och svar

  Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna. Har du fler funderingar är du givetvis varmt välkommen att besöka vårt kundforum.

  Läs mer

Har du frågor? Besök vårt kundforum

Välkommen!
Här finns svaren