Bostadsfakta

Hills Villastad Solläget är en bostadsrättsförening som består av 48 lägenheter fördelat i tre hus.

Fakta om Brf Hills Villastad Solläget

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Adress: Kärnvedsgatan 59 - 63

Byggherre: Hills Villastad KB

Arkitekt: Dagmara Fajkis-Lau och Emma Anderberg,

Sweco Architects

Entreprenör: Veidekke Entreprenad AB

Antal lägenheter: 48 st fördelat på 3 huskroppar

Beräknad inflyttning: Vår/sommar 2022

Säljare: Brf Hills Villastad Solläget

Korta fakta

  • Svanenmärkt: Har du också gröna intressen? Veidekke Eiendom var först med att bygga Svanenmärkta flerbostäder och som partner i Hills Villastad för vi självklart den traditionen vidare även här. Du kommer alltså att bo i ett välutrustat hem med bra materialval och låg energiförbrukning.
  • Parkering: Det finns totalt 54 parkeringsplatser varav 6 elladdningsplatser. Samtliga lägenheter är garanterade att få hyra en plats. Utöver det finns 6 parkeringsplatser för uthyrning. Dessa platser ansöker man om och fördelas ut efter lägenhetsstorlek (kvm).
  • Cykelparkering: Cykelparkering sker i utomhusställ.
  • Förråd: Varje lägenhet har ett förråd som är placerat i entréplan av huset.
  • Källsortering: Källsortering sker i gemensam sorteringsplats i föreningens miljöhus.
  • Värme och ventilation: Bostäderna värms upp av en bergvärmeanläggning. I lägenheterna distribueras värmen som vattenburen värme till radiatorer. Ventilationen är av typ FTX, från och tilluftsventilation med återvinning. Med ett FTX-system tas värmeenergin tillvara i den förbrukade ventilationsluften istället för att gå direkt ut i det fria. Energi sparas samtidigt som inomhusklimatet blir bättre.
  • Telefoni och bredband: I månadsavgiften ingår Telia Triple Play – TV, bredband och IP-telefoni. Multimediauttag finns i vardagsrummet. En multimediacentral finns i varje lägenhet.
  • Driftskostnader lägenhet: Kostnader för kallvatten och uppvärmning av lägenheten ingår i månadsavgiften. Lägenheterna har individuell mätning av varmvatten och el – miljövänligt och smart! Utöver den redovisade månadsavgiften debiteras kostnaden för din varmvatten- och elförbrukning, retroaktivt kvartalsvis. I månadsavgiften ingår sophämtning.
  • Drift och skötsel: Föreningen ansvarar för drift och skötsel av gemensamma utrymmen och utvändig mark inom fastigheten (p-platser, miljöhus, planteringar, gångytor mm). Kostnaden för ovanstående är inkluderat i månadsavgiften.

BLÄDDRA I ELLER LADDA NER VÅR SÄLJBROSCHYREN (Se sid 14-17 för bostadsfakta)