Bostadsfakta

Här finner du lite korta fakta, men mer finns i säljbroschyren om du undrar. Du kan alltid kontakta våra mäklare också.

Snabbfakta

  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Adress: Lottens Gata 11 och Barnängsgatan 15
  • Byggherre: Brf Spinneriet på Södermalm
  • Arkitekt: E/S-A Arkitekter
  • Totalentreprenör: Veidekke Eiendom AB
  • Antal lägenheter: 88 st
  • Beräknad inflyttning: Vinter/vår 2023
  • Säljare: Bostadsrättsföreningen Spinneriet på Södermalm
  • Mäklare: Erik Olsson Nyproduktion

Lite mer fakta

Årsavgift

Som bostadsrättshavare betalar du en årsavgift till föreningen månadsvis i förskott. I månadsavgiften ingår bostadsrättens andel av föreningens driftkostnader, som kallvatten, uppvärmning, fastighetsel, underhåll av fastigheten med mera. Avgiften täcker också föreningens räntekostnader och amorteringar samt avsättning till underhållsfond.

Driftkostnader

I Brf Spinneriet har du möjlighet att påverka dina driftkostnader. Lägenheterna har individuell mätning av varmvatten och el. Kostnaderna aviseras kvartalsvis i efterskott tillsammans med månadsavgiften.

Drift och skötsel

Bostadsrättsföreningen ansvarar för drift och skötsel av gemensamma utrymmen och mark, exempelvis hissar, trapphus och gård. Kostnaden för detta är inkluderad i årsavgiften.

Cykelparkering

Det finns gott om plats för att parkera cyklar i cykelrum i källaren och på gården.

Bilparkering

Det finns 28 parkeringsplatser i garaget som disponeras av föreningen i en gemensamhetsanläggning tillsammans med grannhuset. Det är förberett att förse 6 platser i garaget med elbilsladdare. Fördelning av parkeringsplatser sker efter lägenhetsstorlek, där större lägenheter har förtur (max en plats/lägenhet). I mån av plats fördelas platserna därefter via intresseanmälan och turordning. Intresseanmälan för garageplats lämnas till mäklaren i samband med avtalsskrivning. Hyresavtalet för parkeringsplats tecknas separat med föreningen. Hyra för garageplats är preliminärt 3 125 kr/månad. Eventuella kostnader för elförbrukning tillkommer.

Gård

Blandad växtlighet med planteringar, buskar, lekyta samt sittgrupp.

Sophantering och källsortering

Sopsugsinkast placerade utvändigt i anslutning till båda trapphusen. Källsortering i miljörum i entréplan med ingång i huset från Barnängsgatan.

Förråd

Lägenhetsförråd i källare alternativt i den egna lägenheten, se bofakta i bostadsväljaren

Internet/TV

Alla lägenheter är anslutna till Telia TV-Lagom – bredband (100/100 Mbit/s), TV och telefoni i ett paket, ingår i avgiften. Trådlös anslutning i lägenheten.

Hör av dig till oss om du har någon fråga!

BLÄDDRA I ELLER LADDA NER VÅR SÄLJBROSCHYRNågra fördelar