Villa Madicken

Den välplanerade Villa Madicken byggs i två plan och omfattar 127 kvm så här finns gott om plats för hela familjen. Husen ligger i ett lugnt och skönt naturnära läge som lämpar sig väl för familjer då det finns gott om barnfamiljer i området.

Stig in och känn dig som hemma!

I den rymliga hallen får du in både barnvagn och matkassar samtidigt som du klär av barnen ytterkläderna. Här finns gott om plats för förvaring av skor och kläder. Hela huset erbjuder genomgående ljusa väggar och ekparkettgolv, och det nedre planet har vattenburen golvvärme vilket gör det varmt under fötterna även i hall, tvättstuga och badrum.

PLAN 1
Badrum
I direkt anslutning till hallen finns det ett helkaklat badrum med dusch - praktiskt om du skulle behöva duscha av hunden då du slipper ta dig genom hela bostaden. Badrummet har en kommod med lådor och ett spegelskåp vilket gör det enkelt att hålla snyggt och fräscht! Ett vädringsfönster släpper in naturligt ljus i rummet.
Vardagsrum
Efter den välkomnande entrén stiger du in i det härliga vardagsrummet som går i vinkel och dessutom har en öppen planlösning mot det rejäla köket. Vardagsrummet är stort vilket möjliggör flera möbleringsmöjligheter - större soffgrupp, matsalsbord, eller kanske en mysig läshörna. Den öppna planlösningen gör att hela nedervåningen är som gjord för socialt umgänge. Här kommer ni ha många trevliga stunder att vänta!
Under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme där du kan ställa undan skrymmande ting såsom dammsugare. Från vardagsrummet har du också en utgång till trädgården som förstärker den ljusa och luftiga atmosfären. Det är verkligen en skön känsla när barnen enkelt kan ta sig ut och leka på egen hand. Uteplatsen är i sitt standardutförande grusad vilket ger möjligheten att utforma den precis så som du önskar - trall, eller stenplattor eller kanske en odlingslott - du bestämmer! Här kan du skapa en trivsam utemiljö som blir hemmets naturliga samlingsplats så fort vädret tillåter.
Kök
Inredningen i köket kommer från Marbodal. Veidekkes standardkök har skåpsluckor och lådor i vitt och en laminatbänkskiva i grå betong. Alla vitvaror är av märket Siemens. Köket är planerat utifrån dig som ska bo här. Det är praktiskt med lådor istället för skåp så att du enkelt får en överblick av innehållet och slipper leta och lyfta ut en massa saker. Det finns gott om arbetsyta att jobba på, samt plats för din kaffemaskin, blender eller andra köksredskap. Bänkskivan är väl tilltagen i vinkel med plats för stolar för de stunder då det bara ska serveras något snabbt att äta eller då du bjudit över en vän och vill kunna bjuda på ett glas samtidigt som du lagar mat. För att underlätta vardagen och göra matlagningen ännu enklare har vi valt att placera vitvarorna intill varandra och såväl ugn som mikro är i behaglig ståhöjd. I vårt kök skall det vara både enkelt och kul att laga mat med familjen! Vi tror också att ni, förutom familjen, gärna har över gäster och därför har vi lite större plats för matbord i köket. Här får du plats ca sex till åtta personer. Från köket har du ytterligare en utgång till trädgården där du kan avnjuta en kopp kaffe i gott sällskap.
Groventré med tvättstuga
I den praktiska tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare med en bänkskiva ovanpå så att du smidigt kan vika dina kläder. På golvet ligger klinker vilket underlättar städningen när du kommer in med barn i leriga skor och kläder. Med tvättmaskinen nära till hands slänger du direkt in de smutsiga kläderna. Klinker är också slitstarkt vilket gör att du inte behöver känna dig orolig för att repa golvet. I tvättstugan finns ett städskåp där du kan ställa undan rengöringsmedel och strykbrädan. Skulle du vilja så har du också möjlighet att välja till ett överskåp där du kan gömma undan handdukar eller träningskläder så dessa slipper ligga framme och ta plats.
PLAN 2
Allrum
På övervåningen möts du av ett rymligt allrum om ca 28 kvm med plats för möblering av en större soffgrupp. Då ytan är väl tilltagen så finns det också ytterligare möjlighet till möblering i rummet. För dig som behöver ta med dig arbetet hem fungerar det utmärkt att inreda med en kontorshörna. Med ett allrum i övre plan finns det plats för egentid för både vuxna och barn utan att behöva kompromissa om plats. Du har dessutom möjlighet att dela av det stora allrummet och därmed få ytterligare ett sovrum – praktiskt om övernattande gäster kommer på besök eller om barnen blir fler. Du kan även välja att gränsa av allrummet ytterligare till förmån för en praktisk klädkammare, eller omvandla ett av sovrummen till en lyxig walk-in-closet. Här formar du våningen efter din familjs behov. Se vad de alternativa planlösningarna erbjuder längre ner på den här sidan.
Sovrum
I standardutförandet har bostaden tre sovrum på övre plan. Master bedroom är på hela 13 kvm, det ger plats för en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och lampor. I rummet finns också en praktisk skjutdörrsgarderob. De andra två sovrummen är ca 8 kvm vardera och här du får plats med en säng tillsammans med ett skrivbord för exempelvis läxläsning. I båda sovrummen finns också en garderob.
Badrum
Din dag börjar och slutar oftast i badrummet. Det är ett viktigt rum som både ska fungera praktiskt och ge mjuk upp- eller nedvarvning. Helkaklade väggar och klinker på golvet är skönt för ögat och lätt att hålla fräscht. I badrummet har du tillgång till ett badkar, härligt för alla barn som älskar att bada med alla sina leksaker eller till de mer rogivande stunderna där du själv kan ligga och koppla av. Även här finns kommod och spegelskåp för praktisk förvaring av tandborstar, handdukar med mera vilket gör att inget behöver ligga framme och ta plats.
Carport med utvändigt förråd
Till bostaden hör en carport med plats för en bil under carport och en till två bilar till på uppfarten. Gästparkering finns i området. Ett utvändigt förråd byggs ihop med carporten och ligger i direkt anslutning till huset. Det finns möjligheter att välja till isolering för förrådet. Förrådet nås enkelt från både carport och trädgård vilket underlättar att lasta ut och in allt från trädgårdsmöbler till gräsklippare och bildäck.
Intill groventrén finns ett vattenutkast för att lätt kunna skölja av både bil och cykel eller för att vattna gräset och växter.
------
Se våra olika planlösningsalternativ här nedan.

Planlösning Villa Madicken standard
Alternativ planlösning övre plan (tilllval sovrum 4)
Alternativ planlösning övre plan (tillval sovrum 4 och klädkammare)
Alternativ planlösning övre plan (tillval sovrum 4 och walk-in-closet)

Tillbaka till projektet