Nyproduktion i Askim

I nordöstra delen av attraktiva Askim växer Sisjödal fram - ett helt nytt bostadsområde mitt emellan Sandsjöbacka naturreservat och Sisjöns handelsområde.

Här planerar vi lägenheter omgärdade av vacker lövskog och kilometersvid utsikt. Titta in på vår projektsida och anmäl intresse. Välkommen!

Har du frågor? Hör gärna av dig.

Fyll i formuläret eller slå oss en signal på 020-22 22 66.

Askim, början på en lång, vacker kuststräcka

Askim är en stadsdel i Göteborg. Den ligger söder om Högsbo, öster om Tynnered och granne med havet. Sätter du dig i bilen en solig sommardag och kör trafikleden spikrakt söderut från Linnéplatsen, då är Askim den villastad som ligger vid vägens slut. I alla fall just den vägens. I Askim börjar också en omtyckt sträcka av västkusten som löper söderut via Hovås och Billdal ner förbi Särö till Onsalahalvön och klassiska Gottskär. Utanför Askim ligger Göteborgs södra skärgård, så med egen eller annans båt finns många spännande resmål från småbåtshamnen i Askim.

Att bo i Askim

I Askim bor man i ett hus vid havet – det är ju så man tänker när man tänker på Askim. Och även om det ligger något i den tanken, stämmer den ändå inte riktigt med verkligheten. Den stämmer bättre om Hovås, direkt söder om Askim, men enligt statistiken bor bara drygt hälften av Askims invånare i eget hus nuförtiden, medan resten bor i andra typer av bostäder – lägenhet med antingen bostadsrätt (13 %) eller hyresrätt (33 %), eller radhus. Områden med lägenheter hittar du till exempel i Pilegården och vid Solavrsplan, i det område som tidigare kallades Vita Fläcken. Nya lägenheter är också under uppförande, i Askim liksom i många andra stadsdelar. När detta skrivs byggs bland annat nya lägenheter i Sisjödal, alldeles i utkanten av Sandsjöbackas stora och spännande naturreservat.

I Sisjön finns även fina områden med radhus, så som Björkgläntan och Sisjöbäcken. Och om man ska vara ärlig ligger även många av Askims villor en bit in från Kattegatts stränder i Askimsviken, trots allt. Till exempel områden som Kobbegården, Krokegården och Åsen har inte direkt sjökontakt. Med det sagt, hela Askim ligger ju nära havet, och livet i Askim präglas av närheten till havet.

Vardagen för boende i Askim

För Askimsbon är Askim helt självklart en del av Göteborg, och de flesta som har sitt boende i Askim har sin arbetsplats på annat håll i Göteborgsområdet. För kommunikationerna är det, förutom bilen, som regel buss som gäller. Rosa Express är en snabbuss som gör hela sträckan in till Nordstan på 28 minuter, och då har den stannat vid bland annat Linnéplatsen och Järntorget på vägen. Buss 93 går med slutdestination Frölunda Torg, där spårvagnen ansluter. Vid Frölunda torg hittar du även en av Göteborgs största centrum, med alla former av vård och service samt affärer, caféer, restauranger, gym och så vidare.

Askimsbadet med dess gräsbevuxna sanddyner är en av Göteborgs populäraste badplatser, särskilt för den som av någon anledning inte föredrar bad från nakna klippor. På andra sidan viken hittar du Marholmen, halvön som också har en omtyckt badplats, lite mindre och lite mer stillsam. I anslutning till Askimsbadet hittar vi Lisebergs campingplats och vandrarhem. Och granne med campingen och badplatsen, vid stranden till den vik som kallas Välen, hittar vi flera väldigt fina områden med kolonilotter. Fin miljö för den som inte får nog av sin egen villaträdgård, eller helt enkelt inte har någon.

Snabba fakta om Askim

  • Folkmängd: 10 263 invånare
  • Yta: 36,4 km2
  • Befolkningstäthet: 282 inv/km2
  • Restid till city: 28 minuter (Rosa X)
  • Badplats: Askimsbadet, sandstrand