Mäklaren – ”ett boende med guldkant”

Hur ser egentligen läget ut på bostadsmarknaden och hur ser framtiden ut för Limhamn? För att få en bild av bostadsmarknaden och vad man ska tänka på tog vi en pratstund med vår mäklare Christoffer Olsson från Svensk Nyproduktion.

Berätta, varför ska man bo just i Atmosfären på Limhamn?

I Atmosfären kan vi verkligen erbjuda något för alla! Med sin placering mitt i Limhamns Sjöstad får du ett välplanerat boende med hög standard, flexibla planlösningar på ett svårslaget, lugnt läge i området. Gångavstånd till havet, Limhamns butiksutbud, skolor och granne med grönområde, lekplatser och det aktiva Limhamnsfältet. Atmosfären innebär ett modernt och enkelt boende med ”guldkant” anpassat för dig, oavsett var du befinner dig i livet. Allt med stilren arkitektur signerad Wingårdhs arkitekter.

Du som sålt mycket på Limhamn, vad skulle du säga är det bästa med området?

Den genuina atmosfären som finns på Limhamn speglas perfekt av Veidekkes bostäder i Brf Atmosfären! Där närheten till havet alltid har format områdets känsla av gemenskap, lugn och trygghet. Ett fantastiskt geografiskt läge med goda förbindelser till innerstaden, grönskande omgivningar, bad och natur, högt uppskattade skolor och all önskvärd service inom gångavstånd. Limhamn som stadsdel har en väldigt positiv klang hos de flesta och är ett av de områden i Malmö som expanderar kraftigast i dagsläget. Här samlas en varierad befolkning som dras till ett lugnt och tryggt bostadsområde med nära till allt. Uttrycket – en stad i staden – myntades för länge sedan och speglar området väl än idag.

Området har utvecklats mycket de senaste åren, hur ser du på framtiden för Limhamn?

Framtiden ser mycket ljus ut! Området har genomgått en förvandling under de senaste åren med utbyggnaden av Limhamns Sjöstad och Limhamns läge. Med detta följer det som de boende i området länge önskat; bättre kommunikationer, fler restauranger, skolor och nya företag som ser framtiden på Limhamn. Massor av människor har drömt om att få bo på Limhamn för alla de mervärden som denna stadsdel erbjuder men möjligheterna har varit för få. Jag tror att Limhamn kommer att fortsätta utvecklas och blomstra än mer under de närmaste åren, utan att förlora varken sin identitet eller småskalighet. Det var bra förr men kan bara bli ännu bättre!

Hur är läget på bostadsmarknaden på Limhamn och hur ska man hantera dagens bostadsmarknad?

Efter några år med stark nybyggnation och prisuppgång på bostadsmarknaden i Malmöregionen, bedömer jag att vi har nått en mer normal, lugnare och sundare marknad under 2018. Vilket är bra! Du som köpare ska kunna ta kloka beslut, när det gäller så stora beslut som ditt boende, utan stress. Limhamn är, har alltid varit och kommer fortsatt att vara ett eftertraktat område i Malmöregionen – Här vill man bo – vilket ger en långsiktig trygghet om en bra affär även på sikt. Man köper en bostad för att just bo, men självklart finns det även ekonomiska aspekter. Sett över de senaste 10 års perioden har nyproduktion med alla garantier, moderna byggmetoder och energismarta lösningar varit en klok och stabil investering, även ur detta perspektiv. Här får du ett bekymmersfritt boende med livsfunktion!

Vad finns det för klara fördelar med att köpa av Veidekke?

En erfaren, stabil och långsiktig bostadsutvecklare är grunden för ett bra köp av nyproducerade bostäder. Med Veidekke som entreprenör kan du vara säker på att bostaden kommer att motsvara dina förväntningar utan tråkiga överraskningar och utan risk för att projektören skulle hamna i ekonomiska problem. Med mindre aktörer är detta tyvärr många gånger mer osäkert. Du kan också räkna med att man håller vad man lovar, information genom hela processen och snabb hjälp vid eventuella frågor. Allt för att din bostadsresa ska bli så trygg och smidig som möjligt. Att Veidekke dessutom kostnadsfritt inkluderar en av marknadens bästa trygghetslösningar med försäkringar som ger avboknings-, prisfalls-, bokostnadsskydd är en fantastisk trygghet för dig som köpare.

Har du några tips när man ska börja leta ny bostad?

Våga fråga! Det finns inga dumma frågor. Att köpa ny bostad är en stor affär och ger många gånger upphov till stress. Jag som mäklare finns här för att hjälpa till. Tveka inte att slå en signal om bostäderna, marknaden eller om köpprocessen.