Så här går ett köp till

 • Förhandsavtal
  När du bestämt dig för en bostad skriver du ett förhandsavtal. Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. I samband med avtalstecknandet betalar du ett förskott till bostadsrättsföreningen på 50 000 kronor. Om du ska låna pengar, behöver du ett lånelöfte från en bank.
 • Byggstart
  Etapp 1 är redan byggstartad sedan mars 2020. För att byggstarta etapp 2 krävs ett säljkrav på 50% sålda lägenheter av hela Atmosfären. Vi håller dig löpande informerad om vad som händer i projektet.
 • Dina inredningsval
  Du väljer kostnadsfritt en av de tre stilarna Korall, Kristall eller Grafit. Du kan genom våra Egna val göra ditt hem personligt och funktionellt för just det livet som ska levas här. Vi hjälper dig med dina val och berättar i god tid när det är dags.
 • Upplåtelseavtal
  När det närmar sig tillträde är det dags att skriva upplåtelseavtal som sker ca 4 månader före tillträdesdagen. Detta sker under en tvåveckorsperiod som framgår av ditt förhandsavtal. I samband med tecknandet betalar du en handpenning på tio procent av insatsen, minus tidigare betalt förskott (50 000 kr).
 • Informationsmöte
  Alla köpare bjuds in till ett informationsmöte där vi berättar om besiktningar, praktiska detaljer och förberedande information inför tillträdet. Allt för att din flytt ska gå smidigt och bra när det är dags att flytta.
 • Funktionsgenomgång
  När ditt hem är färdigt bjuder vi in dig till en funktionsgenomgång där du, tillsammans med vår serviceorganisation, går igenom alla funktioner i din nya bostad.
 • Tillträde
  När du visat upp kvitto på slutbetalningen får du nycklarna till ditt nya radhus. Alla dokument om bostaden och bostadsrättsföreningen får du samlat i en digital bopärm.
 • Trygg efter inflyttningen
  När du flyttat in kan du känna dig trygg med att vi tar hand om dig oavsett vilken fundering du har om din bostad. Vår serviceorganisation nås enkelt på telefon eller e-post.
 • Utvärdering av ditt bostadsköp
  Vi vill att du ska trivas i din nya bostad och dialogen med dig är en viktig del av vårt arbete. Därför hoppas vi att du har tid att svara på några frågor efter att du flyttat in. Här har du också möjlighet att ge din personliga feedback till oss.

Är det något du undrar över?

Tveka inte att kontakta oss!