Mäklarens tips och råd - "tänk långsiktigt"

Vi tog ett samtal med vår mäklare Christoffer Olsson från Svensk Nyproduktion för att höra hur han ser på både bostadsmarknaden och varför man ska flytta till radhusen i Vikhem. Att tänka långsiktigt med sitt bostadsköp är något Christoffer vill lyfta. Dessutom tycker han att radhusen i Vikhem lever upp till drömmen om ett praktiskt och trivsamt vardagsliv med familjen i fokus!

Vilka är de främsta fördelarna med Staffanstorp och Vikhem?

I Staffanstorp finns familjeidyllen, gemytligheten och tryggheten. Vikhem som relativt nytt bostadsområde, har på kort tid utvecklats till fantastiska kvarter med gröna stråk, lugna lokalgator och stor sammanhållning med omedelbar närhet till skolor, barnomsorg och service. Allt på ett naturskönt läge med bra kommunikationsmöjligheter till Malmö, Lund och vidare ut i Skåne/Öresundsredionen. Vikhem lever verkligheten upp till drömmen om ett praktiskt och trivsamt vardagsliv med familjen i fokus!

Vad tycker du är det bästa med radhusen i Vikhems trädgårdar?

De välplanerade och flexibla planlösningarna med möjlighet för familjen att växa i efter behov. Modern design och öppen planlösning kombineras med möjlighet till fyra rymliga sovrum. På baksidan av huset får du en lättskött och barnvänlig trädgårdstomt som ligger i direkt anslutning till gemensamt grönområde och lekplats. I Vikhems Trädgårdar bor du i ett nyckelfärdigt, otroligt prisvärt och tryggt boende, med stora möjligheter att påverka din månadskostnad. Biluppställningsplats intill bostaden på de flesta radhusen, tomter i alla väderstreck och möjlighet att anpassa din interiör – här finns något för alla familjer!

I Vikhems Trädgårdar bor du i ett nyckelfärdigt, otroligt prisvärt och tryggt boende.

Hur är läget på bostadsmarknaden i Staffanstorp och Vikhem?

Vikhem har på kort tid utvecklats till ett högintressant bostadsområde för köpare från hela sydvästra Skåne. Detta pga. sitt centrala läge nära kommunikationer och Staffanstorps kommuns satsning på skolor och barnomsorg. Hit väljer man att flytta för levnadskvaliténs och familjens skull. Alla kunder som jag har haft glädjen att få hjälpa till sitt nya boende på Vikhem säger samma sak; ”Här får våra barn en trygg uppväxt!”, ”Här trivs man!” och självklart inte helt oväsentligt, med tanke på de senaste årens ökande priser på bostadsmarknaden; ”Här får man mycket för pengarna!”. Jag tycker de sammanfattar bostadsmarknaden för Vikhem perfekt. Vad mer kan man begära?

Ta beslut med både hjärta och hjärna – för framtida bostadsbehov och ett långsiktigt boende!

Vad ska man tänka på i dagens bostadsmarknad?

Att vara långsiktig och se bostaden som mer än en investering. Det är mycket skriverier i media för tillfället som målar upp mörka moln på bostadsmarknaden. Dessa måste man ta med en stor nypa salt och istället se till sin personliga livssituation. Alla marknader går upp och ner över tid och de förändringar som skett på senare tid har ingenting att göra med någon bostadskris, utan snarare en sund justering av priserna. Att köpa en nyproducerad bostad har varit och är fortfarande en god investering både ur ett ekonomiskt- och levnadsstandardsperspektiv. Ta beslut med både hjärta och hjärna – för framtida bostadsbehov och ett långsiktigt boende!

Vad är bra att känna till när man köper ett radhus i bostadsrättsform?

Alla fördelar med enkelheten och tryggheten av att bo i en bostadsrättsförening. I ett Brf-radhus i Vikhems Trädgårdar får du hela känslan av frihet av att bo i ett eget hus, kombinerat med gemenskapen i kvarteret och slipper tänka på underhållsbehovet som ett vanligt hus innebär. Du behöver varken måla om fasader, renovera fönster eller ta in offerter för omläggning av tak. Det är livskvalité! Allt det praktiska sköter bostadsrättsföreningen gemensamt, vilket håller nere kostnaderna avsevärt. Att du dessutom får möjligheten att påverka utformningen av din bostad, får generösa garantier och låga driftskostnader gör att ett radhus i bostadsrättsform till den mest ekonomiska bostadsformen på marknaden idag.

Veidekke erbjuder en av de bästa köpförsäkringarna på marknaden

Vad skulle du säga är bra med en stor och etablerad bostadsutvecklare?

Tryggheten. Hos en etablerad entreprenör som Veidekke vet du att de har en långsiktighet i sitt arbete och serviceinriktad organisation. Du som kund står alltid i fokus och din bostad måste uppnå dina förväntningar – Nöjda kunder är allt! En stor bostadsutvecklare är lyhörd, hängiven och stabil – till skillnad från mindre aktörer på marknaden som kanske börjar tumma på kvalitén till förmån för vinstmarginaler. Veidekke erbjuder dessutom en av de bästa köpförsäkringarna på marknaden som både innefattar trygghet mot prisfall på marknaden, 5 års garantier och kostnadsskydd vid dubbelt boende.