Slättarps gård

– Åh, så mysigt här är. Oavsett vilken dörr du väljer att stiga in genom är känslan den samma och du slås av hur mysigt här är. Att kliva in i den smakfullt ombonade miljö som Slättarps Gård erbjuder gör något med själen.

Stressen är som bortblåst och man strosar runt och njuter av att titta på alla vackra ting som går att köpa och på allt gott som menyn har att erbjuda. Det blir som att välkomnas in i någons vardagsrum och man känner sig verkligen varmt välkomnad.
– Det här var en bondgård som stått tom i över tio år när jag fick för mig att det skulle bli mitt projekt, berättar Charlotta Hörnsted som driver rörelsen med sin man Roger.

Från dröm till verklighet

Charlotta flyttade från Malmö till Skegrie och hade en dröm om att skapa ett unikt ställe som kunde växa i takt med att nya idéer dök upp. Drömmen blev verklighet och 2010 öppnade hon Slättarps Gård med livsstilsbutik och café.
– Min mamma hjälpte mig med caféet och jag stod i butiken första tiden.

Lokalerna växte och sortimentet likaså. Idag finns ett utbud som tilltalar hela släkten med kläder för både honom och henne, möbler, heminredning och ett brett sortiment för barn. Allt är så vackert presenterat att du blir sugen på att ta med det hem eller köpa för att ge bort till någon du tycker om.

Inredning och kläder
Charlotta är en av delägarna till Slättarps Gård
Hembakade pajer är bara en av alla godsaker restaurangen bjuder på
Missa inte ett besök på Slättarps Gård

Restaurang som ger mersmak

Idag drivs den populära restaurang- och cafédelen av krögaren Lenzi Fahrner. Sofija Tanasijević ansvarar för restaurangen sedan fyra år tillbaka och att hon trivs är inte att ta miste på.
– Det var det bästa valet jag gjort att börja här, säger hon. Restaurangen är välbesökt och det arrangeras även stora fester och bröllop för gäster som förälskat sig i miljön.

För Skegrieborna har Slättarps Gård inneburit att man nu har nära till såväl Fondue-afton som After work. Kalendern fylls hela tiden på med spännande event för att det alltid ska vara inspirerande att titta in. Ta en myspaus, titta in på Slättarps Gård.