Drömmen om ett liv i trädgårdsstaden

Äppelvikens grönskande villaidyll strax utanför stan är ett av Stockholms mest eftertraktade bostadsområden. Stadsdelen byggdes 1920 intill Mälarens glittrande vatten och har mycket att erbjuda. Trivsamma boendekvarter nära till bra skolor, fina naturområden och Ålsten med mysiga butiker.

När du bor i Bromma Trädgårdsstad är det härligt att komma hem.

Lätt att vara aktiv i gröna och lugna kvarter

De fyra trähusen varav tre stadsvillor och ett lamellhus, omges av trädgårdar och grönska. Med sina tre våningar, där den översta är en inredd vind, smälter husen fint in i områdets småskalighet. Förgårdarna med skyddande häckar bidrar till den grönskande trivseln.
För vardagliga energikickar lockar löpslingor och promenadstråk utmed vackra Mälaren, liksom många fina badplatser och vid Solviksbadet finns ett stort utegym.
Vill du byta perspektiv? Ta en kanottur på det glittrande vattnet eller lägg en båt i båthamnen. Barnen kan göra egna små upptäcktsfärder och hitta kompisar i skogsbacken bakom husen.

Badplats runt hörnet

Väldesignat i vackra Äppelviken

Du kan stolt visa upp ditt nya hem i Bromma Trädgårdsstad, det är kvalitet hela vägen, utifrån och in. Vill du så är det lätt att bjuda hem nära och kära eftersom planeringen med stora sociala ytor ger gott om plats för mingel och middagar. I de större lägenheterna finns också en tydlig skiljelinje mellan den privata och den sociala delen som kan vara skön att ha.

Skapat med varsam hand och mycket omsorg

Husen är Svanenmärkta och byggda helt i trä som inte bara är vackert utan också hållbart ur ett miljöperspektiv. Fasadernas utformning med både liggande och vertikal träpanel har en direkt koppling till områdets snickerikultur. Istället för att utgå från vad som är trend just nu har valen landat i det som är hållbart på lång sikt.

Det är inte ofta att det dyker upp en chans att få bo så här.
Stefan Forslund Arkitekt Amneby Forslund

Kvalitet hela vägen utifrån och in

Boendekvaliteten är väldigt hög med väl genomtänkta planlösningar. Fönsterpartierna är många och stora, vissa ända ner till golvet, och det är vattenburen golvvärme i alla rum. Bor du högst upp har du nästan fyra meter i takhöjd och vindskupor med balkong, och kan välja till braskamin. Det är gott om förvaring i olika storlekar och intill garaget har du ett extra källarförråd, perfekt för skidorna, skridskorna och alla andra säsongsprylar.

SÄLJBROSCHYR


Bläddra eller ladda ner den här

Flera fördelar med Bromma Trädgårdsstad