Barkarby City - en stad byggd för livet

Området som idag kallas för Veddesta kommer inom kort att börja förändras och bli en helt ny spännande stadsdel. Nya kvarter växer upp i en stadsmiljö med restauranger och service, men även med närhet till grönområden och skidhall med inomhusspår. Med den nya tunnelbanan kommer alla kommunikationer finnas samlade och bli den nya knutpunkten. Välkommen till Barkarby City.

Vill du få löpande information om området? Anmäl dig här:

Planerade projekt i området:

Mer om Barkarby City

Veidekke är en av de byggaktörer som är med och utvecklar Barkarby City. Projektutvecklare Stefan Lifvergren berättar om ett unikt samarbete där varje aktör har sitt specialområde:

– Vi bygger bostäder, kommunen står för skolor och förskolor och andra aktörer bygger resecentrum och kommersiella lokaler. Serneke kommer att bygga en stor idrottsanläggning med skidspår inomhus. Där du kan åka längdskidor året runt, träna på gym eller utnyttja den blivande multihallen. Eftersom vi inte konkurrerar kan vi lättare nå vår vision som ”Stockholmsregionens mest intressanta stadsdel”.

Veidekke ska bygga 1200 bostäder

Vår del i Barkarby City omfattar 1 200 bostäder med kommersiella bottenvåningar och en förskola. Veidekke planerar för en byggstart av det första bostadskvarteret hösten 2020.

Satsning på hållbarhet och umgänge

För att skapa trygghet och social hållbarhet satsar Veidekke på skyddade innergårdar och takterrasser, där de boende kan odla, fixa cykeln, grilla och umgås tillsammans. Lägenheter med olika upplåtelseformer och i varierande storlekar kommer att finnas här, allt från små yteffektiva ettor till lägenheter där den stora familjen får plats.

Mycket bra kommunikationer

Barkarby City blir en urban stadsdel med närhet till extremt bra kommunikationer. Här möts regionaltåg, pendeltåg, E18 och inte minst nya tunnelbana som planeras vara i drift 2024. Vill man shoppa, äta gott eller ta det av kulturlivet finns allt i Barkarby City. Söker man tystnad är det inte lång till naturen och för den som gillar sport och träning finns allt inom räckhåll.

Än så länge finns stadsdelen bara på ritbordet men här finns alla förutsättningar för att skapa en attraktiv, levande och spännande stad
Stefan Lifvergren, Projektutvecklare Veidekke Eiendom

Har du frågor? Hör gärna av dig.

Fyll i formuläret eller slå oss en signal på 020-22 22 66.