Vår historia

Veidekke Eiendom (tidigare Veidekke Bostad) ingår i den norska koncernen Veidekke ASA som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag.

Veidekke ASA är noterat på Oslobörsen och är Skandinaviens 4:e största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag med en omsättning på ca 35,6 miljarder NOK (2018) och ca 8 500 anställda.

Företaget Veidekke byggde sin första bro i Norge redan 1936, och har sedan dess byggt vägar, flygplatser och bostäder i Sverige Norge och Danmark. Veidekke Eiendom har funnits i Sverige sedan år 2000 och byggt mer än 6000 bostäder i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne. Läs vårt pressmeddelande (2019-08-26): Veidekke Bostad byter namn och planerar expansion.

Om vår historia (på norska)

Om Veidekke Eiendom

Enkelt uttryckt förvärvar vi på Veidekke Eiendom mark eller bebyggda fastigheter och skapar nya bostäder. Men vi gör mer än så. Vi bygger inte bara nya bostäder, vi tar gärna en aktiv roll i utvecklandet av områdena runt omkring dem. På så sätt gör vi våra bostäder ännu mer attraktiva för de som ska bo i dem och bidrar till samhällsutvecklingen och en hållbar miljö på samma gång. Framtidens miljö ligger oss varmt om hjärtat. Vi var det första byggföretaget i Norden att få en flerfamiljsbostad Svanenmärkt – något vi är väldigt stolta över.

Mer om oss

 • Karriär

  Vårt främsta uppdrag som medarbetare i Veidekke Eiendom (tidigare Veidekke Bostad) är att förverkliga våra kunders bostadsdrömmar. Det förutsätter entusiasm och en vardag präglad av glädje och engagemang.

  Läs mer
 • Hållbarhet

  En grundläggande princip i Veidekkes verksamhet är tanken om samhällsansvar, eller ”samfundsansvar” som våra norska kollegor uttrycker det.

  Läs mer
 • Vad vi erbjuder

  Vi utvecklar nya bostäder med olika upplåtelseformer och av olika typer och profil. Vi skapar nya bostäder i befintliga bostadsområden och vi är med och utvecklar helt nya stadsdelar. Vi utvecklar också kommersiella lokaler, ofta i anslutning till våra projekt.

  Läs mer